یکی از اقدامات لازم برای طراحی، انتخاب اجزا و قطعات، نصب و مونتاژ آسانسور تهیه محاسبات و نقشه های آن می باشد. این امر می بایست قبل از هر اقدامی و بعد از بازدید از محل پروژه صورت گیرد تا ضمن تعیین نوع و مشخصات قطعات مورد استفاده به ویژه اقلام تاثیرگذار در اعلام قیمت فروش آسانسور، از هزینه های بعدی ناشی از اصلاح و تغییر پیشگیری گردد. لذا این مرحله یک گام بسیار مهم و تعیین کننده در فرآیند فروش یک سیستم آسانسور می باشد.
همچنین تهیه محاسبات و نقشه های نصب آسانسور بعد از اجرا یعنی جزئیات اجرا شده یکی از مدارک الزامی برای اخذ گواهینامه استاندارد برای آسانسور می باشد. تهیه محاسبات آسانسور و نقشه های شماتیک چاه، چاهک، کابین و جانمایی حفره های موتورخانه نصب آسانسور از مدارک الزامی می باشد.
در این مبحث آموزشی کلیاتی از حداقل های نقشه های آسانسور تشریح می گردد.
نقشه های شماتیک آسانسور شامل نقشه های جانبی چاه، چاهک، جانمایی کابین و وزنه در چاه و جانمایی حفره ها در کف موتورخانه می باشد.
نقشه جانبی چاه: در نقشه جانبی چاه می بایست جانمایی سکوهای کابین و وزنه تعادل، نحوه استقرار ضربه گیرها، عمق چاهک، حداکثر فاصله بین براکت ها، ارتفاع کابین، ارتفاع درب کابین، ارتفاع درب طبقات، ارتفاع فضای بالاسری (اورهد)، طول مسیر حرکت، نحوه استقرار موتور و فلکه ها مشخص گردد.
نقشه چاهک: در نقشه چاهک می بایست جانمایی سکوهای کابین و وزنه تعادل، فاصله بین دو سکو، جانمایی ریل های کابین و وزنه تعادل، دهنه ریل کابین، دهنه ریل وزنه تعادل، عمق چاه و عرض چاه مشخص گردد.
نقشه جانمایی کابین و وزنه در چاه: در نقشه کابین می بایست جانمایی کابین و وزنه تعادل، جانمایی درب کابین و درب طبقات، عرض کابین، عمق کابین، عرض درب کابین، عرض درب طبقات، عمق آستانه، عرض لته درب ها، نوع درب های کابین و طبقات مشخص گردد.
نقشه جانمایی حفره ها در کف موتورخانه: در نقشه جانمایی حفره های موتورخانه می بایست جانمایی حفره های سیم بکسل های کابین، حفره های سیم بکسل های وزنه تعادل، جانمایی حرفه های گاورنر، کلیه فواصل بین حفره ها، حفره ها از دیواره ها و … مشخص گردد.