یکی از اقدامات لازم برای طراحی، انتخاب اجزا و قطعات، نصب و مونتاژ آسانسور تهیه محاسبات و نقشه های آن می باشد. این امر می بایست قبل از هر اقدامی و بعد از بازدید از محل پروژه صورت گیرد تا ضمن تعیین نوع و مشخصات قطعات مورد استفاده به ویژه اقلام تاثیرگذار در اعلام قیمت فروش آسانسور، از هزینه های بعدی ناشی از اصلاح و تغییر پیشگیری گردد. لذا این مرحله یک گام بسیار مهم و تعیین کننده در فرآیند فروش یک سیستم آسانسور می باشد.

همچنین تهیه محاسبات و نقشه های نصب آسانسور بعد از اجرا یعنی جزئیات اجرا شده یکی از مدارک الزامی برای اخذ گواهینامه استاندارد برای آسانسور می باشد. تهیه محاسبات آسانسور و نقشه های شماتیک چاه، چاهک، کابین و جانمایی حفره های موتورخانه نصب آسانسور از مدارک الزامی می باشد.

در این مبحث آموزشی کلیاتی از محاسبات آسانسور و اهمیت و ضرورت آن تشریح می گردد.

محاسبات آسانسور شامل محاسبات ریل های هادی کابین، محاسبات کشش سیم بکسل ها، ضریب اطمینان طناب ها، نیروهای وارده بر سازه آسانسور، محاسبات موتور آسانسور، محاسبات مساحت داخل کابین می باشد.

1) محاسبات ریل های هادی کابین در سه حالت زیر ارائه می گردد و نتیجه آن مورد بررسی قرار می گیرد. این بخش از محاسبات آسانسور ما را در انتخاب صحیح ریل ها، نصب صحیح براکت ها و سایر موارد مرتبط مطمئن می سازد.

  • حالت اول: عملکرد ترمز ایمنی (پاراشوت)
  • حالت دوم: استفاده عادی، در حالت حرکت
  • حالت سوم: استفاده عادی، در حالت بارگیری

2) محاسبات کشش سیم بکسل ها در چهار حالت زیر ارائه می گردد و نتیجه آن مورد بررسی قرار می گیرد. این بخش از محاسبات آسانسور ما را در انتخاب صحیح سیم بکسل ها، فلکه ها، زنجیر جبران، نصب صحیح فلکه ها و سایر  موارد مرتبط مطمئن می سازد.

  • حالت اول: بارگیری با 125% بار نامی
  • حالت دوم: توقف اضطراری بدون بار
  • حالت سوم: توقف اضطراری با 100% بار
  • حالت چهارم: وزنه یا کابین گیر کرده

3) ضریب اطمینان طناب ها (سیم بکسل ها) محاسبه شده و نتیجه آن مورد بررسی قرار می گیرد. این بخش از محاسبات آسانسور ما را در انتخاب صحیح سیم بکسل ها، فلکه ها، زنجیر جبران، نصب صحیح فلکه ها و سایر  موارد مرتبط مطمئن می سازد.

4) نیروهای وارده بر سازه آسانسور محاسبه شده و نتیجه آن مورد بررسی قرار می گیرد. در این بخش محاسبات نیروهای وارده بر بخش های زیر از سازه آسانسور محاسبه و بررسی می گردد. این بخش از محاسبات آسانسور ما را در ساخت بخش های مورد اشاره و حداقل های لازم برای انتخاب متریال برای استحکام لازم سازه آسانسور راهنمایی می نماید.

  • نیروی وارد بر کف چاهک، زیر ضربه‌گیر کابین
  • نیروی وارد بر کف چاهک، زیر ضربه‌گیر وزنه
  • وزن قابل تحمل توسط قلاب سقف
  • نیروی وارد بر سقف چاه دال بتونی
  • نیروی وارد بر کف چاهک، زیر هر ریل کابین

5) محاسبات موتور آسانسور ارائه شده و نتیجه آن مورد بررسی قرار می گیرد. این بخش از محاسبات آسانسور ما را در انتخاب صحیح موتور برای ظرفیت تعیین شده و وضعیت طراحی شده مطمئن می سازد.

6) محاسبات مساحت داخل کابین ارائه شده و ظرفیت کابین آسانسور بر اساس تعداد نفرات و ظرفیت وزنی مشخص می گردد. یکی از پارامترهای اساسی در طراحی آسانسور ظرفیت کابین آسانسور می باشد.

شرکت طراحی و مهندسی آدرین اقدام به ساده سازی امر و تهیه نرم افزار ارائه خدمات تهیه محاسبات و نقشه های آسانسور به صورت خودکار نموده است. در این نرم افزار شما با وارد کردن اطلاعات مورد نیاز به راحتی می توانید محاسبات آسانسور و نقشه های فوق الذکر را تهیه نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر به لینک راهنمای کاربری طراحی و محاسبات خودکار آسانسور مراجعه نمایید.

whatsapp